Wonen op ’t Fort

Genieten van een gerust gevoel


Fort Geldersoord ligt tussen water en landschapspark De Schans. De entree wordt gevormd door een lange brug. Wanneer je hier overheen rijdt, heb je het gevoel dat je teruggaat in de tijd. Even denk je dat je een verdedigingswerk ziet, maar eenmaal binnen proef je de sfeer van een huiselijke woonbuurt.

Wonen tussen water en landschapspark De Schans


Twintig woningen
In Fort Geldersoord komen twintig twee-onder-een-kapwoningen te staan. Met elkaar hebben ze de uitstraling van een verdedigings-werk. De ene zijde van de woningen grenst aan de groene binnentuin, de andere zijde biedt een fantastisch uitzicht over landschaps-park De Schans.

Groene binnentuin
De binnentuin van Fort Geldersoord wordt gekenmerkt door grote bomen en mooie bloemen en planten. Langs de wandel- paden staan bankjes. Hier kun je een boek lezen, je kinderen in de gaten houden of gezellig praten met de buren.


Park achter je huis
Tussen de woningen loopt een smal pad dat leidt naar landschapspark De Schans. In dit park kun je de geschiedenis van het gebied verkennen en genieten van het vele groen. Een unieke ervaring. Steeds weer. Want wie heeft er nu zo’n historisch park achter zijn of haar huis?

Creëer je eigen plek
Met zoveel groen om je heen heb je zelf niet veel meer nodig. Daarom staan de twee-onder-een-kapwoningen in Fort Geldersoord op relatief kleine kavels. Uiteraard beschik je over genoeg ruimte om een sfeervolle plek te creëren waar je lekker kunt lezen, bijpraten of barbecueën.

Historisch wonen

op de muurresten van het bastion


Waterbouwkundig verdedigingswerk
In de achttiende eeuw laat Martin-Jean de Roye de Wichen een waterbouwkundig verdedigingswerk bouwen om te voorkomen dat zowel de Pruisische als Franse legers gemakkelijk de Nederlandse oostgrens binnenvallen. Er wordt een sluis aangelegd om het achterland tot aan Doesburg onder water te zetten. Ter bescherming van deze sluis wordt fort Geldersoort aangelegd. De sluis wordt echter nooit gebruikt. De dreiging uit het oosten bleef uit. De sluis gaat uiteindelijk nooit open.

Strategische positie
In 1815 worden de plaatsen Duiven, Zevenaar en Huissen bij Nederland gevoegd. Hierdoor ligt Westervoort niet langer aan de oostgrens en verliest Fort Geldersoord zijn strategische positie. In 1820 wordt het fort daarom verkocht en gesloopt.

WONEN IN WESTERVOORT


Genieten van een gerust gevoel



Westervoort is een oer-Hollands dorp. Het ligt vlakbij Arnhem, op de plek waar de Nederrijn en de IJssel splitsen. Vroeger vormden deze rivieren natuurlijke barrières met buurlanden. Nu staan ze vooral bekend om hun schoonheid.

En dat maakt Westervoort tot een fantastische plek om te wonen.
Een oude kerk, karakteristieke huizen en rustige straten, Westervoort is in alle opzichten een dorp. Tegelijkertijd beschik je over het voorzieningenniveau van een stad. Wanneer je de IJssel oversteekt, sta je in Arnhem.

Werk je buiten Westervoort? Via de Rivierweg rijd je zo de A12 op richting Arnhem of Duitsland. Het dorp heeft zelfs een eigen bus- en treinstation, waardoor je
gemakkelijk naar plaatsen in de omgeving reist.

Menno van Coehoornsingel 16 8011 XA Zwolle

Tel. (038)3315899

zwolle@bemog.nl
Velperweg 67

6824 BG Arnhem


Hamersestraat 19

6931 EV Westervoort


Arnhemseweg 7

6901 DS Zevenaar


Tel. 026-4435555

info@gaba.nl

www.gaba.nl